Etusivu Rauski CeeVee Koottua  
 

KOMMENTTEJA

Nootti. (16.10.2006) Päätin panna nootin tällekin päivälle. Kaikki OK. - You know.

Musa-tanssi-alablogi. (3.10.06) Perustin oman palstan musiikki- ja tanssimisaiheisille kommenteilleni tänne. Siirsin sinne tähän mennessä kertyneet jutut tältä palstalta.

Espoon metro. (29.9.06) Pari poimintaa Talouselämä-lehden päätoimittaja Pekka Seppäsen päivän kolumnista: "... metron tieltä puretaan maailman paras linja-autoverkko. ...", "... metro on poikkeuksellisen joustamaton ja maailman muutoksille kuuro hanke." - Noin se vaan on.

Asem-hulinointi. (15.9.06) Paikalla (selvin päin) olleista yleensä luotettavina pitämistäni tietolähteistä jälkitiedustelutietona saamani kuvauksen ja kommenttien perusteella poliisi oli oikeassa.

Dummy. (5.4.06) Ihan vaan placeholderina tämä nootti tähän, jotta sivusto näyttäisi elävän, vaikka uutta asiaakaan ei olisi. - Tai kyllähän tähän blogiin sanottavaa  keksisi paljonkin.

Videosivua ... (21.10.05) ... päivittelin. Tästäkin pääsee.

Sää! (31.8.05) Jaa mää vai? Pouta lupasi poutaa, vaan ei enää uusia helteitä. Voe fittibaldi.

Bodom. (18.8.05) Gustafssoniin tulee helposti soveltaneeksi madonna tai huora -logiikkaa. Ryyppäsikö Gustafsson? Räyhäsikö ja riehuiko hän? Jopa uhkaili?  Halusiko hän seksiä uudelta tyttöystävältään, vaikka tämä ei halunnut? Vai peräti molemmilta tytöiltä, jos kunto antaisi periksi? Vai pääsikö kaveri lähentelemään liiaksi omaa tyttöystävää? Tunsiko hän mustasukkaisuutta, vaikka oli itse saanut 'toisen oman' mukaansa retkelle? Oliko hän valmis lyömään kaveriaan nyrkillä naamaan, kun levottomalle sielulle sattui vitutuksen hetki? Ajoiko hän kännissä prätkää? Repesikö hän raivosta lopullisesti, jos hänet jätettiin yksin teltan ulkopuolelle? - Jos edellisten kaltaisten kysymysten vastauksiksi arvioidaan kyllä, viittaako se siihen, että tämä holtiton nyrkkisankari olisi halunnut ja pystynyt viemään raa'at murhat katkeraan loppuun? - TV:ssä näkyneeseen Gustafssoniin voi soveltaa patologisen valehtelijan tunnusmerkkejä. Missä logiikka loppuu, siitä 'minua on uskottava ja sillä sipuli' -väite häkeltymättä jatkaa. Toisaalta, samoin voi uskoa käyttäytyvän sellaisen syyttömyyteensä vakaasti uskovan hyvän itsetunnon omaavan ihmisen, joka ei edes yrittäisi kilpailla loogisen väittelyn mestaruudesta. - Miksi oikeusjärjestelmä jättää edelleen huomioon ottamatta yhden painavimmista todistajaryhmistä, eturintamassa Jorma Palo? Miksi tälle sivuuttamiselle ei näy selviä perusteluja?

Rakas päiväkirja. (17.8.05) Söin puuroa aamulla. Tai siis en, mutta tuollaista kuuluu  kirjoittaa päiväkirjaan. Päiväkirjahan tämä tavallaan on. Karsia täytyy ja tiivistää ja stilisoida, että edes jotkut jaksaisivat joskus lukea. Sekä käyttää itsesensuuria, kun kirjoittaa nimellään ja pärställään. - Join siis kahvia ja söin munkkia.

Berlusconi. (21.6.05) On aika epätoivoisen tuntuista tuo makaronimaan öykkärin vaalitaistelu ajettuaan maansa taloudelliseen umpikujaan. Olisi liian hyväuskoista ja naiivia yrittää kuitata asia huumorilla ja vastaherjoilla, koska kyseessä ei ole harmittoman pellen lipsahdukset. Puhun siis päivän uutisissa kuulluista Suomen ja suomalaisuuden häpäisy-yrityksistä.

Kettutyttö. (12.6.05) Viite: HS 12.6.05 s. D1. Rikollinen on pantava vastuuseen aiheuttamistaan vahingoista. Siksi kettutytönkään hentoja hartioita ei ole syytä niin vain vapauttaa velkataakan raskaasta rististä. - mutta, mutta - Toisaalta, ehkä tässä ei ollutkaan kysymys psykopaattisen rikollisen ylimielisestä ja osin itsetarkoituksellisesta rikoksesta, vaan päinvastaisesta, eli yliherkän ja lahjakkaan nuoren neuroottisesta typeryydestä. Hesarin toimittaja Pihla Tiihonen saa minut ajattelemaan, osin vastoin aikaisempaa vakaumustani, että kyseinen henkilö uskoi toimivansa - mahdollisiin taustavoimin en ota kantaa - sellaisten arvojen ajamiseksi, jotka ovat osa allekirjoittaneenkin sielunelämää. - ristiriitaista, hämmentävää, valitettavaa - jopa surullista.

Voikukka ... (26.5.05) ... se on kaunehin kukka. - On niitä muitakin. - Anttila nyt ampaisee ylös vuoteeltaan ... tulee vaan mieleen. Lisäys (28.5.05): Faija sanos kerra et voikukka o rikkaruaho. Faija o kasikuus. Lisäys (14.1.06): Hyvin sairaana. En raportoine tästä asiasta tällä foorumilla tämän jälkeen.

Farkut ja pikkutakki. (30.3.05) Luonnoton yhdistelmä sekä työssä että vapaa-aikana. Juntin kirkkomustat. Lenitan hehkuttamat valkoiset tennissukat osana bisnes-pukeutumista on pienempi fiba. ... Karsittu (21.5.06) ... Lisäys (12.6.05) Hyvä vaan, että tämä junttimainen ja torso yhdistelmä on nyt niin huippu-trendiä. Ei  mene tämä helläkätinen lievä arvostelu henkilökohtaiseksi, kun tutuilla sattuu näkymään päällä. Lisää ikärasistista mollaamista tulossa. 'Suunnan' jo tiedätte. Pysykää kanavalla.

Slangi-pakina. (26.2.05) Tuli taas äsken radiosta. Minäkin maalaispoikana diggaan slangia, olen aina digannu. Oikeasti. Vanhojen miesten (=ikätovereitteni) mielenkiintoinen neljästä kielestä kyhätty paikallismurre ajalta jolloin stadi oli snadi.

Autot. (20.1.05) Kattellu tossa autoo ostaa. Käytettyä lähinnä. Sanonu, että huonon autonkaupan pystyy tekemään kuka vaan. Ja yleensä tekeeki. Toisaalta jos on liika varovainen ni helmet uhkaa valua sormien läpi. Joku voi kumminki ostaa nopeesti riskillä. Ja saa joskus hyvät kaupat. Liikkeestä ostettaessa saa kuluttajansuojalain taakseen - korkeempaan hintaan sisältyvänä. Paljonko se lopulta sitten turvaa? Kliseet kauppojen automyyjistä näyttää pitävän paljolti paikkansa - vastuu ainaki täsmällisestä totuudesta jää viimestään toisesta lauseesta lähtien ostajalle. Ei koske silti kaikkia myyjiä. Toisaalta, ihmisillä on niin hyvät automyyjät kuin ne ansaitsee. Monet vaihtajat on mukana mustapekkahengessä itsekki. - Katotaan ny. Täytyy se oma tarvekki vielä arvioida. Lisäys (24.1.05): Juttusille pääsee eli palvelua tarjotaan ja käyttäytyä osataan. Niiden puutteesta ei ykskä myyjä eikä autokauppa oo joutunu mun boikottilistalle. Lisäys (6.2.05) Projekti suljettu - uskoisin onnistuneesti.

Sen suuri. (5.1.05) Ne yhdyssanat jälleen. Jotain tässä täytyy lisätä. kun vanhaa poistaa (itsesensuuri tms syistä). - Yhdyssanavammaisia toimii merkittävillä talouselämän paikoilla. Erityisesti kovapalkkaisissa nörtti-duuneissa. Lisäys (7.1.05): Toisaalta moiset ovat tietenkin korkeisiin äo-lukemiin kykeneviä, hyvän muistin omaavia ja ennen kaikkea nopeita. Osa nopeudesta on tosin hutilointia. Silti vanha patu saa 'tavallisenkin' nuoren suhteellisesta nopeudesta konkreettisen muistutuksen opettaessaan tälle atk-asioita (jos sattuu olemaan atk-taitoisempi). Kaikki, minkä oppilas tekee tai lukee, tapahtuu suuremmalla takometri-frekvenssillä kuin opettajan vastaavat toiminnot.

Härkää ... (7.12.04) Taloussanomien lauantai-liitteessä 4.12.04 oli ansiokas sivu Espanjan härkätaisteluista. Kidutettavia härkiä kasvattavat tilat saavat paljon EU:n maataloustukia. Lisäys (20.1.05): Haloo, kettutytöt ja -pojat!

Hyvää itsenäisyyspäivää. (6.12.04) (kieliasua selkiytetty 7.12.04) Kaikki ymmärtävät taas nykyään, minkä hinnan suomalaiset rintamapojat ja heidän perheensä maksoivat 60 vuotta sitten - ja minkä tähden. 70 -luvulla kaikki tahot eivät olleet ymmärtävinään. On taas vaarana, että kaikki eivät ymmärrä tai eivät halua, että kaikki jo tässä vaiheessa ymmärtäisivät, että myös mahdollisten suomalaisten EU:n taistelujoukkojen toiminnassa on kysymys tappamisesta ja kuolemisesta. Kaikkien on saatava etukäteen mahdollisimman tarkasti tietää, millä perusteilla lähetettävät pojat - ja nykyään myös vapaaehtoiset tytöt - valittaisiin ja minkä tähden heitä Suomen rajojen ulkopuolelle lähetettäisiin. Ja saatava tietää, että Suomella ei sitten enää  kriisitilanteissa ole käytännössä valtaa päättää, milloin ja minne poikia ja tyttöjä lähetetään.

Volvolla pääsee. (2.12.04) Sain jälleen muistutuksen sivujeni hovitestaajalta ... [31.10.07, pieni lyhennys] ..., että keskeinen JavaScript -referenssini ei toimi Netscapessa. Asian pitäisi toimia ja toimii IE-selaimissa seuraavalla tavalla: Eräs skandinaavinen laatuauto liukuu sivun yläosassa vasemmalta oikealle. Aikansa edettyään se kääntyy ja laskeutuu arvokkaasti jarruttaen alavasemmalle. Sopivassa kohdassa se jälleen kääntyy ja nousee kakkosvaihteella kevyesti ylävasemmalle. Sitten taas kääntyy ja samat uudestaan. Inhorealistinen tunnustus: JavaScript-taitoni piisaa kesken tässä kohdin Netscapen osalta. Lisäys (7.1.05): Pahus vieköön, ei näytä Volvo (240 GL 2.3 -91) liikkuvan Mozilla Firefoxissakaan. Vain keula pilkottaa sivun yläoikealla nurkalla. Lisäys (3.11.05): Opera sentään näyttää tottelevan tässä samaa oliomallia kuin IE. Eli: Operassa Volvo liikkuu.

Kurre, 63. (16.11.04) Osmo Soininvaara on todennut, että kooltaan yli 50 hengen yritykseen on tyhmää ja suoranaisesti yritystä kohtaan vastuuntunnotonta palkata ketään 50 vuotta täyttänyttä ihmistä työsuhteeseen. Syynä ovat Suomen työeläkesäädösten ikäsyrjintäpiirteet. Sattuvasti ja pätevästi sanottu. Tähän rinnastaen on mielenkiintoista todeta, että Ilves pestaa Curt Lindströmin, 63v,  jääkiekkovalmentajakseen.

Tosi on. (15.11.04) Tähän blogi-tyypiseen kirjoittamiseen jää koukkuun. Eikös tämä vähän siihen suuntaan ole alkanut kallistua? Ja juuri, kun olin päässyt irki liian aikaavievästä pörssikurssien seuraamisesta. Tupakkilakon alkamisesta on jo enempi aikaa.

Erotiikka-miete. (11.11.04) Tällaisessa avoimuuteen tähtäävässä pikkusaitissa voi hyvin olla jotain pientä erotiikkaankin liittyvää elementtiä. Koska saitti kuitenkin pyrkii tietynlaiseen uskottavuuteen, on erotiikan annostelussa samantyyppinen optimointiongelma kuin viinan annostelussa kurkusta alas vauhdikkaassa juhlimisessa: liika on aina liikaa, mutta kohtuus on ehdottomasti liian vähän. (raittius jees, umpimielisyys nou)

Godizifu. (10.11.04) Herrasväen muoto sanasta kotisivu.

Banner. (10.11.04) Vaihetin yläbannerin. Voit katsoa vanhaa tästä. Vain tovin kerrassaan.  Lisäys (15.11.04): Tämä viesti jää nyt niin alas, että yläbannerin hetkellinen vaihtuminen  ei näy. Vanhaan banneriin voi tutustua menemällä CeeVee -osioon ja klikkaamalla  katunäkymäkuvaa. Siihen asiayhteyteen vanha banneri sopiikin hyvin.

Yhdys sana virhe itä. (10.11.04) Ärsyttävimpiä tahallisista ja tahattomista kielioppivirheistä. Tyypillistä nuorille. Olenko ikärasisti?

Blogit eli verkkopäiväkirjat. (7.10.2004) Seuraavassa on lyhennelty lainaus perusinsinööri Veijo Miettisen tämänpäiväisestä kirjoituksesta Tekniikka & Talous -lehdessä: "Viimeaikainen villitys uusien työpaikkojen metsästyksessä on blogien tekeminen ja niiden hallittu vuodattaminen ... pääkallonmetsästäjille. ... No blogejahan tekevät yleensä kaikenlaiset kulttuuripellet, itsensäpaljastus ei vielä kuulu perusinsinöörin toimintalogiikkaan. Mutta rahan edessä joutuu nöyrtymään. Kunnon blogi, jonka tekijä vaikuttaa fiksummalta kuin onkaan, on kuin brändi ..., jolla keskinkertaisuudesta tehdään haluttava. " - Pitäisköhän näille sivuille perustaa joku Rauskin palsta ja alkaa kirjotteleen laskelmoidun laskelmoimattomasti? - täytyy kattoo.

Taisi ... (6.9.2004) ... noi kesäilmat sitten lopullisesti mennä - saakutti soikoon.

Moro vaan. (1.6.2004) Näiden kotisivujen tarkoitus on viihdyttää sekä kävijöitä että - ja varsinkin - tekijää itseään. Varsinainen pointti on kuitenkin CeeVee -osion ansioluettelo.

Näyttää ... (31.5.2004) ... menevän lämpenemään päin, sano.

 

 
Rauli Keskitalo, Espoo    
 

 

Kuvassa Jaska ja Uski nuorina (juniorin kotieläimet, nyt jo vainajia).

logo