Etusivu Rauski CeeVee Koottua  

Etusivu > Koottua > Musiikki
 

 

 


Musiikki- ja tanssikommentteja

Tässä ala-blogissa on lähinnä musiikki- ja lavatanssiaiheisia kommenttejani (ilman lukijoiden kommentointimahdollisuutta).

Kesälavat 2006 ... (4.10.06 ) ... alkaa sitten olla muistojen puolella. Alla poiminta Markus Sextetin vieraskirjasta, jonne kuittailin vähän haikeitakin syyskesän fiilareita:
 
nimi: Rauski
päiväys: 1. lokakuuta 2006 21:05:36
viesti: Cool! Nyt kolmatta kertaa nähtynä Mantsälän lavan hyvätunnelmaisissa kesän päättäjäisissä (30.9.06) sen totesi entistä selvemmin, kuinka hienoja ja monipuolisia Markus Sextetin sovitukset ja soitto ovat. Kelpasi kuunnella ja tanssia. Esimerkiksi toisen setin trumpetti-kappaleet olivat uskomattoman kaunista kuunneltavaa. Tanssipuolen yhtenä huipentumana oli tanssia vakiparin kanssa jivenä kolmannen setin rock'n rollit. Ei muuta kuin urku auki 'sataaseiskavitosta' alusta loppuun. Perään herkät likitanssit hiestä märkinä. Elämä On! - Nähdään taas.
vastaus: No mutta... Lämmittääpi mieltä tuollaiset kommentit.
Mäntsälässä oli oikein hyvä ilta ja mukava tunnelma kaikin puolin.
Ei muuta kuin tansseissa nähdään!
- Markus Sextet

Ruisrock vai Tangomarkkinat. (15.7.06) Täytyi oikein pohtia, kumpaan mennä, kun olivat samaan aikaan. Taisi olla vähän harvinainen päätöksenteko-ongelma. Tangomarkkinat voitti. Oikea päätös meikäläisten kannalta. Hauskaa oli. - Kävin aikoinaan ryyppäämässä parit ensimmäiset Ruisrockit yli 30 vuotta sitten. Nyt viimevuosina olen myös käynyt parit Ruisrockit - musiikkia kuuntelemassa (vain lievästi kaljaa nauttien). Yllättävän ikärasismivapaa vyöhyke. Nuoriso ei katso vinoon, vaikka kympit näkyy naamalta.

Hard Rock Hallelujah! (21.5.06) Uusintakatselukin sen todisti: ansaittu voitto. Bändin jäsenten hallittu hurmio kruunasi esityksen. Tekniikka ja puitteetkin toimivat. - Olin alusta asti Lordin valinnan kannalla Suomen Euroviisu-edustukseksi, vaikka en katsonut Suomen karsintoja enkä ollut kuullut kappaletta. Ja vaikka en ole ollut hevirokin kuuntelija. Tunsin vain Lordi-yhtyeen ulkomuodon ja musiikkilajin. - Tutumpi on toinen rovaniemeläis-bändi, Souvarit. Senkin ohjelmistoon kuuluu rokkia, coverina, mm Rock'n Roll Music ja Bamalama. - Kannatukseni perustelut tosin vähän säätyivät matkan varrella. Alkuvaiheissa valintaperusteeksi riitti se, että erikoisella esityksellä oli protestiluonnetta, koska 'Suomi ei voi millään esityksellä kuitenkaan voittaa'. Lisäeduksi käsitin sen, että Lordin esitys oli Suomen kappaleista se, joka ylipäätään voisi jotenkin vähän pärjätäkin.  Näin ajatteli silloin moni muukin. Viikolla kansainvälisen karsintakilpailun esityksistä näki, miten maailma nyt vain oli muuttunut. Pohjana olevan sävellyksen on tietenkin oltava riittävän hyvä. Päävirrassa siihen päälle tulee ajanmukainen voimasovitus, tehosteita ja rekvisiittaa sekä taitavia tanssiesityksiä. Usein myös kaunista naisreittä ja tissivakoa. Oli helppo todeta, että jälkimäisistä oli sen verran ylitarjontaa, että taitavasti - ja kalliisti - toteutetulla erilaisuudella olisi iskurakoa. Lordi-kokonaisuuden omat ansiotkin tulivat todetuiksi, joten se siitä protestista. Lordin valinnan vastustajat joutuivat viimeistään siinä vaiheessa nurkkaan häpeämään. - Mutta, että voittoon asti, kun 'Suomi ei kuitenkaan ...'. - Kiitos ja onnittelut!

Tanssikaa, tanssikaa, mutta kenen kaa? (15.11.04) Paritanssimisen voi ryhmitellä kolmeen pääkategoriaan: 1) sosiaalinen tanssiminen, 2) iloinen rytmiliikunta ja 3) eroottis-fiilinen lähitanssiminen. Sosiaalisesta tanssimisesta ei sen enempää. Kakkoskategoria  on tanssimisen perusasiaa. Rytmin ilo toteutuu erityisesti nopeissa lavatanssilajeissa. Kävelyhumppa ja fusku (lava-jive) ovatkin lisääntyneet viime vuosina tanssilavoilla ja vastaavissa talvipaikoissa. Hauskinta on meikäläisellä viime vuosina ollut vakiparin kanssa pyöritty jive. Syksyn uutena kuviona olen käynyt boogie woogie -kurssilla. Sitä tanssitaan samanlaisten rock -tyyppisten kappaleiden tahtiin kuin jiveä. - Rytmi yleisesti ottaen on olennainen osa myös useimmissa urheilulajeissa. Toisissa lajeissa yritetään reagoida vastustajan rytmiin, kuten jääkiekossa, toisissa sovitetaan oma rytmi luonnon lakeihin, kuten heittolajeissa. Minä-luonto-ja-kone -sarjassa parhaita rytminautintoja antaa takavetoisen auton heitto sivuluistoihin talvikeleillä. - Kolmannen kategorian tilanteina tulee ensiksi mieleen hämyisten ravintoloiden hitaat biisit. Sitä näkee myös lavatansseissa tutustumisten edetessä ja tuoreiden parisuhteiden ylläpidossa, erityisesti loppuillasta. Tämä likitanssi voi olla myös oiva tapa pitkänkin parisuhteen pölyjenpyyhkimiseksi. Jos olosuhteet sattuvat kohdalleen, niin ensin kovat rokit urku auki ja sitten himotangot hikisinä ...